Trauma Release Yoga

Wanneer we herstellende zijn van trauma kan yoga heilzaam zijn en ondersteuning bieden. Voor het helen van een traumawond is een veilig en rustige omgeving van groot belang.


Trauma hecht zich vast in ons lichaam en heeft soms een ongeziene impact op ons systeem. Door een bepaalde opbouw en opeenvolging van oefeningen, kunnen we deze blokkades in het lichaam opsporen en trachten weg te nemen. Zo kan levensenergie hier weer doorstromen en het zenuwstelsel kalmeren.


Tijdens deze yogales kan je je verwachten aan gerichte ademhalingsoefeningen en fysieke beweging onder begeleiding, maar kies jij steeds wat op dat moment juíst aanvoelt. Het gaat om vrijwillig aanspannen en ontspannen van lichaamsdelen, dit in combinatie met zacht ademwerk. Met traag, aandachtig en veelvuldig herhalen van éénzelfde beweging maken we de ‘slapende’ gebieden in ons lichaam wakker.
In deze les leren we hoe spanning los te laten en sensaties te (h)erkennen. Gaandeweg mogen we onze emoties, binnen eigen grenzen, weer ontmoeten. Door het doorvoelen van ons lichaam zal ons bewustzijn vergroten, kunnen we voor onszelf een gevoel van veiligheid creëren en hierdoor het zelfhelend vermogen ondersteunen.


Verwacht je aan een combinatie van somatische bewegingsoefeningen, lichte yin yoga en zacht ademwerk. De les gaat steeds door in selecte en vertrouwde kring, dit om het gevoel van veiligheid te garanderen.

Twijfel je of deze les iets voor jou kan zijn? 

Neem gerust contact op via charlotte@re-treat.be

Schrijf je hier in voor de Trauma Release Yoga les{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x